Inul, materialul COOL al verii

Inul, materialul COOL al veriiInul este unul dintre cele mai vechi materiale textile din lume, confectionat din planta de in si mai precis, din fibrele de celuloza care cresc in interiorul tulpinilor.
Este cea mai rezistenta fibra naturala din lume, este mai groasa si cu pana la 30% mai puternica decat bumbacul.Totul se datoreaza faptului ca fibra de in este mai lunga decat cea a bumbacului, iar lungimea fibrelor contribuie direct la rezistenta firelor, oferind o rupere mai mica, ceea ce are ca rezultat o tesatura mai solida.

  • .Este un climatizor natural care are calitati excelente de racire si absorbtie; absoarbe multa umezeala si se usuca rapid, mentinandu-te tot timpul racoros si uscat.
  •  Este hipoalergenic si un antibacterian natural (nici bacteriile si nici ciupercile nu se multiplica in fibrele fine si bine tesute).
  •  Este durabil, hainele din in nu isi vor pierde forma dupa spalare, asa ca daca sunt intretinute corespunzator este foarte probabil ca hainele din in sa fie intr-o stare excelenta cat mai mult timp. Calitatea inului se imbunatateste la fiecare spalare ( textura sa destul de rigida va deveni din ce in ce mai moale si stralucitoare).
  •  Este versatil

Inul este intotdeauna la moda si in fiecare an, pe masura ce vremea se incalzeste, tot mai multe haine din in ajung pe rafturi. Hainele create din acest material arata intotdeauna frumos cu o textura naturala.

 Este o alegere sustenabila
Fibrele de in sunt mai ecologice deoarece necesita mai putina irigare si energie. (Metoda de producere a tesaturii din in din planta cu acelasi nume, foloseste mai putina apa, iar fibrele de in pot fi prelucrate fara utilizarea substantelor chimice, fiind complet biodegradabile.

Are si cateva dezavantaje: testura din in are o elasticitate redusa, astfel incat poate sa se increteasca destul de mult, dar se calca rapid daca este usor umeda .

Articolele din in pot intra la apa, astfel se recomanda spalarea manuala, in apa calduta sau la masina program delicatcu stoarcere usoara, la 30˚C. Daca se calca inca umed, articolul revine la dimensiunile initiale.

Propunerea noastra pentru aceasta vara sunt rochiile si compleurile din in natural cu aspect simplist si o atingere unica, prin mici detalii cum ar fi volanele sau buzunarele supradimensionate.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.