5 motive pentru care sa fii recunoscatoare ca esti femeie in Romania

5 motive pentru care sa fii recunoscatoare ca esti femeie in Romania

1. Educatie gratuita

Peste 100 milione de fete din intreaga lume nu au acces la educatie. Nu au acces la informatii cum sa te mentii sanatoasa, sa comunici in societate, sa te impui in aceeasi societate, sa te dezvolti si sa iti ajuti copii sa se dezvolte sanatos.

Educatia nu are doar forma academica, ci te ridica la un nivel social si psihologic ce iti ofera zeci de oportunitati in viata.

Educatia in Romania poate fi gratuita inca din primii ani de viata, pana la nivelul de masterat / doctorat si nu face diferente in functie de sex. Aceleasi locuri gratuite sunt disponibile atat baietilor cat si fetelor.

 

2. Apa potabila

Incepem primele puncte cu lucruri esentiale in viata. Si de ce nu am face-o?

Pentru a ne motiva sa fim mai bune ne comparam cu modelele noastre in viata, dar pentru a fi recunoscatoare pentru ceea ce avem zilnic, fara efort, e necesar sa aruncam o privire la fetele mai putin norocoase decat noi.

Atat de multe fete cauta, zilnic, apa curata , incat sunt nevoite sa renunte la educatie.

Cand lucrurile esentiale lipsesc, prioritatile ni se schimba.

Hai sa fim recunoscatoare pentru cateva momente pentru fiecare lucru pe care il ‘luam de bun’,  dar e atat de pretios pentru omonimele noastre din alte tari.

 

3. Posibilitatea de a avea propria afacere

Traim intr-o tara libera, democratica si desi fiecare dintre noi are constant nevoie de educare, nu-i totul roz nicaieri, hai sa ne axam pe lucrurile pozitive ce ne sunt puse la dispozitie.

Atat de multe fete, creative si talentate, cu dorinta de munca si de inventive isi irosesc aceste calitati din cauza inegalitatii si lipsei dreptului de a fi libera din punct de vedere financiar.

Unde mai pui ca sunt locuri in care femeile nici macar nu au drept de munca, orice munca, iar singurul lor rol social e sa creasca o familie.

Lucru superb de altfel, sa cresti o familie, dar insuficient pentru multitudinea de abilitati pe care, noi femeile, le detinem.

Vrei sa scrii o carte si sa o vinzi intregii lumi ?

Vrei sa ai propria gradinita sau magazin online, propria revista sau cabinet medical?

Poti!

Evident nu bati din palme si se intampla, necesita munca, vointa, rezistenta la stres si creativitate, dar ideea cea mai importanta este ca beneficiezi de acest drept si esti o norocoasa in ochii multor alte femei.

 

4. Grupuri de sustinere pentru femei

Printr-un simplu search online vei descoperi ca exista grupuri de sustinere pentru femei. Fie cu tematici, fie generaliste.

Si, pana la urma, chiar si grupul tau de prietene, este un grup de sustinere.

Femeile se ajuta intre ele, se sfatuiesc, se ridica una pe cealalta si se apara in orice context. Si daca nu este asa in cazul tau, e cazul sa faci o schimbare.

In plus, avem atat de multe modele de femei de succes in jurul nostru, si cu ajutorul social media, ce iti ofera atat de multe informatii de folos despre cum modelul tau a reusit, tot ce trebuie sa faci este sa vrei !

 

5. Programe de finantare pentru femeile antreprenor

A trecut vremea cand femeile cu initiativa luptau singure impotriva tuturor. Acum, toata lumea doreste sa te ajute, atata timp cat privesti partea plina a paharului.

Nu toate ne-am nascut bogate financiar, ci bogate ca si calitati, aptitudini, talent si vointa.

Iti doresti sa iti pui in practica aceste calitati si singurul lucru care lipseste sunt banii?

Exista diverse programe de finantare a femeilor antreprenor, unul din ele fiind cel dezvoltat de MINISTERUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI, COMERT SI ANTREPRENORIAT : Programul Femeia Antreprenor .

Desi aceste programe se schimba de la an la an, nu trebuie sa ramai dezamagita daca unul nu se va sustine in 2020  pentru ca sunt si apar altele gata sa iti ajute vizunea sa devina o afacere profitabila.

 

Fii recunoscatoare pentru locul unde esti, pentru device-ul pe care il folosesti in a citi acest articol, pentru femeile puternice de langa tine si pentru ca fiecare calitate a ta poate si are dreptul de a fi pusa in valoare, doar pentru ca traiesti intr-o tara libera.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.